Utdeling av Peer Gynt-prisen 2015

Posted on Aug 7, 2015 |


Utdeling av Peer Gynt-prisen 2015

 

Loftet dansestudio fikk æren av å stå for åpningsnummeret under utdelingen av årets Peer Gynt-pris på Gålå.

 

Årets prisvinnere vant i fjor høst Nobels fredspris for sin verdensledende hjerneforskning ved NTNU i Trondheim. May-Britt og Edvard Moser er begge svært anerkjente professorer i nevrovitenskap, og fikk tildelt Peer Gynt-prisen for å ha markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan. Et annet kriterie for å få denne prisen er at de også har gjort Norges navn kjent i utlandet.

Siden Moser-paret har brukt rotter i sin forskning var det også naturlig å ta utgangspunkt i dette når vi fikk danseoppdraget. Til sammen 15 Loftet-dansere sto på scenen under åpningsnummeret, – 3 “rotter” og 12 “forskere. Åpningsnummeret ble koreografert av Juliane Bay, eier og daglig leder ved Loftet dansestudio.

Prisutdelingen foregår på utescenen, “Borgen”, på Gålå i Gudbrandsdalen. I strålende sol og med nydelige Gålåvannet som bakteppe var vi alle enige om at vi ikke kunne hatt stort finere arbeidsplass denne dagen.

Stor takk til Ringebu farge og interiør for sponsing av maledresser/”forskerdrakter”, Tine Meierier på Frya for sponsing av hvite “forsker”hetter, og Peer Gynt-kostymelager for utlån av diverse rottekostymer.

 

Til slutt – tusen takk til kunstnerisk leder i Peer Gynt, Iren Reppen, for et spennende oppdrag.