Loftet dansecamp 2014

Posted on Jul 29, 2014 |


Loftet dansecamp 2014

Som en kickstart på høstens dansesesong ble det invitert til en sosial og inspirerende dansecamp i de nyoppussede lokalene i Nustadsvingen. 26 danseglade ungdommer hadde satt av 3 dager før skolestart til å lære nye, kule koreorgafier sammen med gamle og nye venner, Juliane og to andre profesjonelle danseinstruktører fra Oslo.

 

Urbane dansestiler på bygda

På programmet stod danseklasser i ladystyle og de urbane dansestilene hiphop og popping. For anledningen hadde Juliane fått med på laget to av de fremste instruktørene innen sitt felt; Huyen Huynh og Magnus Emaka Einang. Huyen er eier og daglig leder av Circle – Det Norske Hiphop Huset i Oslo, og var Julianes danselærer og mentor under studietiden ved Circle Dance Academy. Magnus jobber til daglig som freelance-danser og instruktør på Circle, og CV`en hans inkluderer blant annet opptreden under åpningen av OL i London, og oppsetningen av musikalen Thriller i Tokyo i vår. Både Huyen og Magnus deler Julianes visjon om å dyrke frem- og tilrettelegge for unge dansetalenter også utenfor storbyene, og de ankom derfor Loftet med stort engasjement og entusiasme. Fra onsdag til fredag var det lagt opp til 6 timer danseundervisning, men med stor iver og ny inspirasjon ble dansesalene flitting brukt også i egentiden utenom undervisningen. Dansing er lek og moro! :)

 

SRB_2443

Foto: Svein Rune Berg

God gammel “campstemning”

Alle hadde med seg sovepose og liggeunderlag, og om natta ble to av dansesalene forvandlet til sovesaler; en for jentene og en for gutta. Det ble fortalt historier og delt hemmeligheter til langt over planlagt “leggetid”, spilt kort, snurra (danse)film, øvd inn nye dansetrinn, sjonglert med egg, holdt “mumiekonkurranse” med dopapir, og knyttet tettere vennskapsbånd over disse dagene. Måltidene ble servert fra kjøkkenkroken i øverste etasje, og vi koste oss med bade taco-og hamburgermiddag. Menyen var helt “konge”! På torsdag ankom grafittikunstner David Tengs dansecampen, og begynte sitt arbeid med å dekorere den ene veggen i dansesalen, som for anledningen var oppsatt utendørs. Dette ble en morsom aktivitet å følge med på “mellom slagene”; noen heldige fikk også være med å spraymale litt! Fredag kveld var det duket for åpent hus og kick-off fest på Loftet – en fin avslutning på dansecampen, og en perfekt anledning til å få vist fram de innlærte dansene foran et publikum. Danserne strålte av “attitude” og danseglede på dansegulvet som var satt opp på parkeringsplassen denne kvelden!

_MG_6461

mat camp    grafitti

sovepose camp     _MG_6368IMG_8721

 

“Tusen takk til alle som var med på å gjøre dansecampen så vellykket som den ble – det gikk virkelig over all forventing! Følelsen av å ha et hus fullt med kreative, energirike, og danseglade ungdommer og instruktører er helt ubeskrivelig. Jeg lover at dette skal bli tradisjon – Loftet dansecamp, siste uken før skolestart etter sommmerferie. Book det inn i kalenderen allerede nå! Og ikke minst – TAKK til alle som tok turen innom på åpent hus og kick off-fest i går, det var stas! Bilder fra både dansecamp og kick off kan dere se på hjemmesiden som lanseres i morgen kveld! Nå er Loftet i gang for alvor, og det føles GODT:)” 

Juliane på Loftets facebookside, 16.august, 2014

 

DSC_6946

 

“Tusen takk for en super dansecamp-oppvisning!!! Fikk hjem ei meget fornøyd frøken, som oste av glede og sjølvtillit!!! Meget imponert av dere, dere har tydeligvis greid å “se” alle, og det er kjempeviktig!!! Lykke til videre, tviler ikke et sekund på at dette blir kjempebra!”

-Forelder på Loftets facebookside, 16.august, 2014

 

IMG_8676

Loftet retter også en spesiell takk til lokale sponsorer av noe av maten som ble servert under dansecampen:

–  Tine Meierier avd. Frya

– Kiwi Harpefoss

– Kiwi Ringebu

– Rimi Ringebu

– Coop Ringebu

– Rimi Fåvang