Loftet på Rondaståk 2015

Posted on Jun 22, 2015 |


Loftet på Rondaståk 2015

“Showteam+” har den siste tiden jobbet med et hemmelig oppdrag, og lørdag var tiden endelig inne for å vise resultatet under årets Rondaståk-festival på Kvamsfjellet.

Leder for festivalen, Ole Jakob Grauphaugen, tok for en stund siden kontakt med meg for å høre om ikke Loftet var interessert i å gjøre litt “sprell” under festivalen på Kvamsfjellet. Ole Jakob hadde allerede “hulder” som et stikkord, og det var der det startet. Etter litt idèemyldring fant jeg ut at vanlig hulder ble litt for tradisjonelt og forutsigbart, og bestemte meg derfor for å lage en “Hulder anno 2015”-versjon; altså ikke like pen og “uskyldig”.

Foto: Juliane Bay

Foto: Juliane Bay

Jeg var stor nok i kjeften til å si at jeg ville sy kostymene selv, – jeg som ikke kan lappe en sokk en gang. Men er det noe jeg har lært i løpet av det siste året som dansestudioeier så er det at “learning by doing” funker bedre enn noe annet. Resultatet ble masker dekket med sølv, glitter og diamanter, høye splitter, og nettingstrømper. Og kuhale, selvfølgelig. Takk til mamma, pappa, og Karina for symaskinopplæring, konstruktiv feedback, og mental oppmuntring;)

1551720_880607402005966_5428049939737523215_n

Foto: Birgitte Bay

 

Oppdraget ble holdt hemmelig for at huldrene skulle være et overraskelsesmoment under festivalen, noe som var veldig vellykket. Med kostymene på gikk jeg og fire av jentene fra Showteam rundt på festivalområdet å “huldra” hele lørdagen. Festivaldeltakerne var nysgjerrige, og etterhvert som dagen gikk var det flere og flere som drista seg bort for å ta selfies med Rondaståkhuldrene.

Oppdraget ble avsluttet med et danseshow på hovedscenen, koreografert spesielt for huldre og Rondaståk. For anledningen hadde vi også invitert med tre “småhuldre”, Janne Amalie og Julie på 7 år, og Frida på 8 år, – derfor “Showteam+”.

DSCN1645

Foto: Karina R. From

 

KLIKK HER FOR Å SE YOUTUBE-VIDEOEN AV HULDERDANSEN PÅ RONDASTÅK.

 

Tusen takk til Ole Jakob og resten av Rondaståk-gjengen for et oppdrag utenom det vanlige som utfordret både meg selv og danserne mine. Vi tok kvelden både solbrente og fornøyde.