Åpent hus og kick off-fest 15. august

Posted on Jul 29, 2014 |


Åpent hus og kick off-fest 15. august

Fredag 15. august markerte avslutningen på en tre dagers dansecamp, og begynnelsen på en ny epoke for huset i Nustadsvingen og dansemiljøet i Gudbrandsdalen. Etter to måneder med omfattende oppussing, var det en stor glede å kunne invitere venner, kjente og ukjente til offisiell åpning av Loftet!

 

Grilling og graffiti

Mye hadde skjedd både utvendig og innvendig i lokalene over sommeren, og i løpet av oppussingsprosessen hadde vi fått mange nysgjerrige blikk fra forbipasserende. Da alt var så klappet og klart som det kunne bli, var det hyggelig å endelig kunne åpne dørene og invitere folk til å ta seg en rusletur rundt i lokalene. Fredag kveld ble parkeringsplassen omgjort til en “bakgårdsarena” som var en kick-off fest verdig. Grillen ble fyrt opp, og det var salg av grillpølser, kaker og kaffe til de anslagsvis 200 skuelystne som kom innom i løpet av kvelden. I tillegg kunne nye elever sikre seg Loftet t-skjorten til en hyggelig åpningspris. Midlertidige sceneelement utgjorde danseplassen, der “bakteppet” var graffitiveggen hvor graffitikunstner David Tengs hadde lagt ned en solid innsats i løpet av det siste døgnet. Som 16 åring dekorerte David inngangspartiet på Loftet. Nå, 10 år senere, har han nok en gang prydet en vegg med den karakteristiske kunsten fra hiphop-miljøet. Rundballene på jordet rett bak graffitiveggen lå som en spennende, landlig kontrast til de urbane dansestilene som ble fremvist denne kvelden.

IMG_9074      SRB_2447

Danseshow og DJ

De fremmøtte fikk se en gjeng sprudlende og danseglade ungdommer med eget danseshow. I løpet av en tre dagers dansecamp hadde danserne lært seg tøffe og relativt komplekse koreografier som de nå fremførte med glimt i øyet og publikumstekke, med god støtte fra instruktørene Juliane, Huyen og Magnus. På slutten av oppvisningen overrasket elevene Juliane med røde roser og en gjestebok hvor alle hadde lagt igjen en liten hilsen, til danselærerens store glede. Franske DJ Stew fra Leftsound Crew hadde tatt turen fra Oslo for å spille kul musikk på Loftet denne fredagen. Musikken fortsatte utover kvelden mens danserne og et knippe tøffe foreldre “jammet” og freestylet på dansegulvet helt til det bare var det beskjedne lyset fra faklene og bålpanna som lyste opp “bakgården”. Med det var Loftet offisielt åpnet, og kvelden gikk inn i minneboka som en ny og lovende begynnelse for en av Gudbrandsdalens fremste og mest etablerte danseinstitusjoner.

DSC_6822   IMG_9078

IMG_9069

IMG_8764