Barnas dag under Peer Gynt-stemnet på Gålå

Posted on Aug 5, 2015 |


Barnas dag under Peer Gynt-stemnet på Gålå

 

«Barnas dag» arrangeres som en del av det årlige Peer Gynt-stemnet på Gålå i Gudbrandsdalen. Dette er en dag hvor det tilrettelegges ekstra for barna med blant annet teater, konserter, og andre aktiviteter i festivalområdet. Loftet dansestudio fikk i år oppdrag å lage en «trolldans» for barna, og to av jentene fra Loftet Showteam tok denne utfordringen på strak arm.

 

Loftet Showteam er en gruppe for de som ønsker å utfordre seg litt ekstra utover de vanlige danseklassene, samt delta på flere danseshow og/eller undervisningsoppdrag.

Oppdrag som dette er perfekte muligheter for fremtidige instruktører som ønsker å prøve seg innenfor trygge rammer med veiledning dersom det skulle trengs. Lone Eivnindsdottir fra Showteam fikk hovedansvaret for å lage en enkel koreografi/trolldans som skulle engasjere barna, være gøy, og samtidig lage litt «liv og røre» på Gålå denne dagen. Med seg hadde hun Caroline Bergnord som danser, og sammen fikk de i stand skikkelig god «trolldans»-stemning oppe på fjellet.

Mens trollene lusket rundt på festivalområdet danset barna trolldansen for å holde de litt skumle trollene unna, noe som så ut til å engasjere både store og små.

Eier og daglig leder av Loftet, Juliane Bay, var også med for å observere at alt gikk som det skulle, og kan bekrefte at oppdraget ble veldig vellykket takket være alle de danseglade barna, og ikke minst showteam-jentene som gjorde en veldig bra jobb.

Takk til kunstnerisk leder i Peer Gynt, Iren Reppen, for oppdraget.