Oppussing


Da Juliane overtok lokalene 20. juni 2014 hadde det allerede vært dansevirksomhet her i 15 år. Fasilitetene var dermed tilrettelagt for videre drift. Allikevel var det behov for å oppfylle en del bygningstekniske krav for å kunne benytte huset til overnatting, både med tanke på dansecamper og workshops, og fremtidig privat bolig. En oppgradering ville også redusere energiforbruket. I tillegg ønsket Juliane å oppgradere interiøret og fasaden for å sette sitt eget preg på studioet, og dermed markere en ny epoke for huset i Nustadsvingen. I løpet av 8 intense uker fra overtakelse 20. juni til offisiell åpning 15. August har mange flinke folk lagt ned et imponerende arbeid for å få ferdigstilt lokalene- i tillegg har mye foregått på dugnad. Konkret har følgende blitt gjort:

 

Grunnarbeid

  • Byttet ut masse langs kjellermurene for å legge drenering i bakken.
  • Samtidig med graving, ble det lagt ned ny jording til det elektriske anlegget på huset.
  • Grunnmuren ble isolert og det ble lagt ny, tett, grunnmurspapp.

IMG_1575  IMG_1577

Fasade

  • Vinduer som tidligere var kledd inn ble gjenåpnet. Samtidig ble samtlige vinduer på huset byttet ut for bedre isolasjon og støydemping.
  • Nye takrenner ble montert.
  • Pussing og maling av mur.
  • Huset har blitt malt i samme gråfarge som nærliggende hus, for å skape et harmonisk uttrykk.
  • Utearealene har blitt planert, og det har blitt satt opp en granittmur i det som tidligere var en skråning ved hushjørnet. Dette har forskjønnet utearealene og gitt mer parkeringsplass.
  • Den tidligere lasterampen ved parkeringsplassen har blitt forsterket for å kunne gi kreative scenemuligheter utendørs.
  • Ny utvendig trapp fra loftet til grunnplan gir godkjent rømningsvei, og muligheter for overnatting.
  • Nytt gjerde rundt parkeringsplassen.

   IMG_1744     IMG_8282

Innvendig 

  • Malt inngangspartiet.
  • Sponveggen i inngangspartiet ble erstattet av en ny glassvegg, noe som gav en lysere og luftigere romfølelse.
  • Gelenderet i de innvendige trappene, samt innrammingen av glassveggen i gangen er rustfrie rør fra det gamle mjølkeanlegget fra 70-tallet på Sygard Forr.
  • Graffitikunstner David Tengs har dekorert en av veggene i den ene dansesalen.
  • Veggene i tidligere solstudio (den gamle kjøttbutikken) har blitt revet for å sette i stand kontorlokale. Parketten ble fjernet for å få fram det originale steingulvet.
  • Lokalet til venstre for hovedinngangen (det gamle pølsemakeriet) blir på sikt omgjort til privat leilighet.

IMG_8300     IMG_8568

Takket være stor egeninnsats og dugnadsånd gjennom sommeren, er det nå mulig å ønske danseglade elever velkommen til nyoppussede og innbydende lokaler. Tusen takk til alle som har vært med å gjøre dette mulig <3

Mamma og pappa, Birgitte og Nicoline, tante Solveig, Lars Torgersen, Karina Rundtom From, John Ola Baukhol, Caroline Bratlien, Lone Eivindsdottir, Benedikte Smelien, Juozas Rimkus og hans dyktige medarbeidere, Frya Grustak v/ Per Erik Skar, Krible Design v/ Ingrid Vaterland, graffitikunstner David Tengs, og alle blide og oppmuntrende naboer og sambygdinger som har «stukket innom» med hyggelige tilbakemeldinger når det har lyst i vinduene på sene kvelder.  

IMG_8461